Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 19., szombat. Huba napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
ProgramajánlĂł

Táncolj és Mulass Velünk

bulváros.hu

2017 április 26., szerda 12:11

A Táncolj és Mulass Velünk KHE 2010-es megalakulása óta Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hátrányos helyzetű településein végzi tehetséggondozó munkáját: Pap, Tiszabezdéd, Nyírlövő, Pátroha, Kisvárda, Kemecse, Nyírszőlős. Az itt oktatott fiatalok nagy része roma vagy szociokulturálisan hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek. Az elnök kezdetektől Turóczi Zsolt-, néptánc pedagógus, táncművész, néprajzi szakember.

Az egyesület célja a néptánc megismertetése valamennyi korosztály számára, a népi kultúra és hagyományok ápolása és továbbadása, a néptánc kapcsolatteremtő és közösségformáló szerepének kiszélesítése valamennyi korosztály számára, valamint a fiatalok rendszeres testmozgási lehetőségének biztosítása és az egészséges életmódra nevelés. Fő tevékenységi köre a nevelés, oktatás, képességfejlesztés.

Mindössze 20 nap, de a magyar történelem talán legkiemelkedőbb 20 napja zajlott 1956-ban Magyarországon. Egy aprócska, de elszánt nemzet felemelte fejét és nemet mondott az elnyomásra, a diktatúrára és szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával.

A Táncolj és Mulass Velünk Közhasznú Egyesület 1956-os forradalom és szabadságharc magyarországi történéseit több fontos eseményt érintve igyekszik körbejárni projektje során 2017. március 20- 2017. április 30. között, Nyírlövő településen.

Az "Erős nemzet" című kiállításra és a hozzá kapcsolódó programsorozat megrendezésére kilencszázezer forint támogatást nyert az egyesület, az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt "Sinkovits Imre" pályázaton.

A rendezvénysorozat egy hónapja során 2 alkalommal az egyesület által felkért 1 fő történelem szakos, és 1 fő fejlesztő pedagógus segítségével tartunk rendhagyó történelmi órákat a célcsoporttagok számára a nyírlövői Kölcsey Ferenc Általános Iskolában. Az oktatás- és rendezvénysorozat alapját a Magyarországi és a világban zajló események történelmi áttekintése és korhű bemutatása adja. A projektidőszakon belül folyamatosan megtekinthető rendezvényelemekkel tarkított történelmi kiállításunk, melyben fotók és gyerekek által készített képzőművészeti alkotások kerülnek bemutatásra, természetesen az adott témával kapcsolatosan.

A záró rendezvény szintén Nyírlövő településen zajlik, ahol az egyesület elnöke, Turóczi Zsolt értékeli a projektet, és a fiatalok bemutatják a az elkészített színpadi darabot és kézműves remekeiket.

Címkék: hagyományőrzés, igrice, mulatás, tánc, program, tehetséggondozás

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (0)

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.