Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 24., csütörtök. Bertalan napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Ajánlatunk

Mindenki odavan a szőkékért!

bulváros.hu

2017 január 19., csütörtök 15:56

"Az elmúlt másfél év soha nem várt sikert hozott a szőkecsokoládéval készített Raffinée termékünknek. 2015 októberében az International Chocolate Awards verseny világbajnoki döntőjén a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el, 2016-ban pedig a Londoni Csokoládé Akadémia által szervezett Academy of Chocolat Awards vesenyen, valamint a Great Taste Awards versenyen is bronzérmeket szereztünk vele. A csokoládé költemény nagyon hamar a best seller listánk élére került. Ezért döntöttünk úgy, hogy az igen ritka szőkecsokoládéval megpróbálunk elkészíteni még olyan kreációkat, amelyekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni." - mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

A szőkecsokoládé
A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges.


Újabb Raffinée költeményünk

Tonkababos, szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdió (RF112)
Az Észak-Ausztrália trópusi területeiről származó, a világ legfinomabb és legegészségesebb magjának tartott dió kellemesen puha, majdnem krémes állagát egy nagyon különleges karamellizálási eljárással tesszük kellemesen roppanóssá, majd a Dél-Amerikából származó tonkababbal fűszerezett francia szőkecsokoládé-folyamba mártjuk őket, hogy eztán még kellemesebb legyen a kakaópor fürdő.

Szőkecsokoládéval készített táblás csokoládé összeállítások
(A táblás csokoládék Entrée és Carré formában is elérhetőek (100g és 50g))

Maldon só - fekete szezám - szicíliai mandula (Termékkód: BL101)
Nagyon egyedi karakterű csokoládékreáció; magasan dominálja a frissen pirított fekete szezám és a Maldon só kettőse, ezt egészíti ki a szőkecsokoládé karamellás jellege.

Tonkabab - tört kakaóbab - szicíliai mandula (BL102)
A rendkívül gazdag aromájú tonkabab - amely fahéjas, vaníliás és mandulás jegyeket is hordoz magában - nagyszerűen harmonizál a kakaóbab fanyarságával és a mandula enyhén kesernyés ízével, amelyek a szőkecsokoládé sűrű szövetét pikáns felhangokkal töltik meg.

Füstölt só - pekándió - liofilizált karamell (BL103)
Az ír-tengeri füstölt só szinte csodát tesz a karamellizált szőkecsokoládé és a liofilizált karamell kettősével: az egész kreációt átjárja az összetett, karakteres karamell íz, amelybe lágyan belesimul a krémes pekándió.

Etióp Yirga kávé - Piemonte-i mogyoró - liofilizált karamell (BL104 )
A citrusos, markáns savakkal rendelkező Yirga kávészemeket krémes Piemonte-i mogyoróval és a liofilizált karamelldarabkákkal balanszírozzuk, így a szőkecsokoládé lágy ölelésébe már egy nagyon selymes, aromákban gazdag kávéíz kerül.

Fekete só - pekándió - kesudió (BL105)
A kesudió enyhe fanyarságát és a pekándió édeskés ízét a fekete só a maximumra csavarja; az egész kreációt belepi az olajos magvak telt ízvilága.


A legújabb szőkecsokoládéval készített összeállításoknál alkalmazott új alapanyagaink leírásai

Maldon só
Különleges textúrájú, nagyon friss ízű só egyenesen az essexi Maldonból. A csúcsgasztronómia egyik legnépszerűbb ételízesítője, amely már alakra is eltér a hagyományos sókristályoktól: a maldon só vékony, szilánkos szerkezetű.

Füstölt só
Az Ír-tengerből származó sót előszeretettel használják a profi séfek világszerte. A tölgyfa hasábokkal történő füstölésnek köszönhetően nagyon jellegzetes aromával rendelkezik.

Fekete só
Nem csak természetes fekete színe miatt különleges ez a Svédországból származó só: összetevőinek köszönhetően erőteljes, karakteres ízzel bír, ami nemkülönben igen jól mutat a szőkecsokoládé táblákon.

Fekete szezámmag
Enyhén édeskés, aromájában a dióféléket idéző, a hagyományos, világos színű szezámnál intenzívebb ízvilággal bíró mag, melyet frissen pirítva helyezünk a táblás csokoládékra.

Liofilizált karamell
A fagyasztva szárított, apró karamell pelyhekben lehengerlő intenzitással sűrűsödik össze a jellegzetes ízvilág, amely nagyszerűen rezonál a szőkecsokoládé kekszes, karamellás ízjegyeivel.

Címkék: szőke, luxus, elit, csoki, csokoládé, édesség, finom

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.