Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 szeptember 22., péntek. Móric napja van

Keresés

2017. szept.

HKSzCSPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nyírbátori kistérség segítő kezet nyújt -TÁMOP 5.1.1-09/6

bulváros.hu

2012 augusztus 28., kedd 15:20

Képzés és foglalkoztatás a munkaerő-piaci reintegráció érdekében a Nyírbátori kistérségben címmel tartottak ünnepélyes projektnyitót pénteken Nyírbátorban, amelyen Dr. Rezsőfi István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója is jelen volt.

- Kitörési pontot fog teremteni a legnagyobb bajban lévőknek ez a projekt- kezdte a beszédét Dr. Simon Miklós elnök, majd így folytatta: Közel kétszáz család mindenképpen kiutat fog találni ezzel az uniós pályázattal, amely a képzésüket, a munka világába való bekerülésüket segíti. Dr. Rezsőfi István igazgató kiemelte, hogy ez az országban is egyedüli projekt mintaértékű lehet mind a megyében, mind országos szinten.

Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás a TÁMOP 5.1.1.-09/6. "Képzés és foglakoztatás a hátrányos helyzetűeknek" című konstrukció keretében a MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda szakmai együttműködésével benyújtotta pályázata 258 798 133 Ft támogatásban részesült. A támogatói szerződés 2010. december 2-án lépett érvénybe.

A "Képzés és foglalkoztatás a munkaerőpiaci reintegrácó érdekében a Nyírbátori kistérségben" című projekt a Nyírbátori kistérség 7 településén - Encsencsen, Nyírbátorban, Nyírbélteken, Nyírgyulajban, Nyírvasváriban, Penészleken, Piricsén -kerül megvalósításra 2011. február 1. és 2012. szeptember 30. között.

A komplex képzési és foglalkoztatási program kidolgozásának és létrejöttének célja a hátrányos helyzetű kistérség érintett településein a jövedelmi szegénység és más hátrányok okozta társadalmi kirekesztettség megakadályozása, a hátrányok továbbörökítésének elkerülése, a hátrányos helyzetűek társadalmi és munkaerőpiaci integrációjának segítése. A célcsoportot az érintett települések azon 18-60 év közötti hátrányos helyzetű lakosai alkotják, akik tartós munkanélküliek, legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel vagy elavult, nem piacképes szakképesítéssel rendelkeznek.


Galéria! Klikk!
Megnyitás pop-up nélkül

A kistérség szolgáltatási protokolljának kidolgozása mellett a toborzás is elindul. Azok a személyek kerülnek kiválasztásra, akik a kritériumoknak megfelelnek, motiváltak a képzésre és foglalkoztatásra, illetve egészségügyileg alkalmasak fizikai munka végzésére. A projekt keretein belül elkészül 200 hátrányos helyzetű személy munkaerő piaci felmérése, valamint egyéni fejlesztési és szolgáltatási terve.

Ezt követően 80 fő gyakorlatorientált OKJ-szakképesítést szerez erdőművelő, betonelemgyártó, kerti munkás és parkgondozó területre. További 80 fő motivációs és személyiségfejlesztő tréningen vesz részt, míg 40 fő egyénre szabott szociális tanácsadásban részesül. Az oktatást és tréningeket követően összesen 120 fő 6 hónapos, aktív foglalkoztatotti munkatapasztalatot szerez. A képzés ideje alatt a résztvevők megélhetési támogatásban részesülnek.

A projekt zárásaként egy összegző tanulmány készül, amely a program továbbfejlesztési lehetőségének és kiterjesztésének válhat alapjául. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Címkék: TÁMOP, EU, unió, pályázat, Nyírbátori kistérség, munkalehetőség, megnyitó

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (1)

#1 jonás nora 2013-03-03 18:19:45

munka hejet keresek vagy továb kébzésen venék részt,ill tanfolyamra jelentkeznék

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.