Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 19., szombat. Huba napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Belföld

Együtt a Családért

bulváros.hu

2017 április 26., szerda 10:58

Az "Együtt a Családért" Kulturális Egyesület "Nemzeti emlékünk" címmel tart 1956-os forradalomra megemlékező programsorozatot és kiállítást 2017. április 01. és április 30. között.

A kiállításra és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozatra nyolcszázharminc ezer forint támogatást nyert az egyesület, az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt "Sinkovits Imre" pályázaton.

Az egyesület elsősorban a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre fókuszálva próbálja megvalósítani céljait. Elsődleges célkitűzésünk, a gyerekek és családjaik támogatása, felzárkóztatása (korrepetálás, pályaorientáció, tehetséggondozás), életkörülményeik javítása. Fontos feladatunknak tekintjük a szemléletformálást, a környezeti nevelést, oktatást és képzést. Célunk az ifjúság széles körben való bevonása a környezet- és természetvédelembe, ezáltal helyes szemléletük kialakítása.

A projekt egy hónapja során az egyesület a kiválasztott 20 fő célcsoporttag bevonásával tart kulturális megemlékező rendezvényt, a célcsoporttagok egyéni pályamunkáiból álló képzőművészeti kiállítást, melyet a bevonni kívánt gyermekek rajzaival tarkítunk, valamint 2017. április 22-én sor került a nyíregyházi forradalmi események helyszíneinek bejárására. Ezen alkalomból a kiválasztott tanulók maguk is végigjárhatták az 56-os forradalom nyíregyházi helyszíneit, mely program a nyíregyházi Északi temető 1956-os emlékművének koszorúzásával zárult.

Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület tervezett projektjében az 1956-os forradalom és szabadságharc magyarországi történéseit próbálja meg kihegyezni a Nyíregyházán történt események szemléltetésére projektje során.

A kirándulást követően annak anyagát szemléltetve és feldolgozva 2017. április 29-én az egyesület egy nagyszabású záró rendezvényt kíván megvalósítani, melynek során a nagyobbak részére 56-ról szóló vetélkedőt kívánunk megtartani, míg a kisebbek számára kézműves sarok felállításáról gondoskodunk.

Egyesületünk elsődleges célja a projektidőszak alatt olyan tananyag átadása a célcsoporttagok részére, amelyre iskolai kereteken belül nem kerülhet sor, de számukra intellektuális témájú, a főbb forradalmi eseményeket érinti, és elsősorban a Nyíregyházán történt eseményekre kívánjuk fókuszálni oktatási céljainkat. Úgy véljük, a tanulók figyelmét is jobban felkelti az a tananyag, melyek helyszíneit csoportosan is körbejárhattuk, megnézhettük mára mi maradt belőle, és azt, hogy hogyan alakult át az idők folyamán.

Címkék: együtt, család

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (0)

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.