Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 június 29., csütörtök. Péter, Pál napja van
Címlapsztori

Cirque du Soleil - Varekai

bulváros.hu

2017 április 24., hétfő 16:14

Május 12. és 14. között, immár 5 előadással szerepel a Cirque du Soleil - Varekai társulata a Budapest Arénában.

Ezt a showt a 2002-es montreáli premierje óta több mint 10 millió ember látta már 23 ország 130 városában. A Varekai a drámai történet és az akrobatika fúziója, a lehetetlen lehetségessé válik a lenyűgöző díszletekben, az innovatív zenei megoldásokra készített koreográfia pedig a mozgás univerzális nyelvén mesél.

Stéphane Roy által tervezett díszletek egészen különleges hangulatot adnak az előadásnak, és négy nagyobb egységből állnak:p
Az erdő
A misztikus menedék, amelyet a szereplők az otthonuknak tekintenek. Több mint 300 fából áll, a legkisebb 4,5 méter a legnagyobb 10,5 méter magas. Közülük húsz-egynéhány úgynevezett "akrobata fa", amelyre a szereplők felmászhatnak, hogy jobban lássák, mi történik az erdőben.

A színpad

Az aranyszínű erdőből kinyúlva ezen a terepen mozognak az artisták. Kifejezetten ehhez a show-hoz tervezték, öt beépített csapda és két forgószínpadi része van, valamint egy emelkedő és süllyedő platform, hogy tökéletesen segítsék az akrobaták előadását. A közönség felé kiugró rész átmérője 13 méter.


A kifutó

Ebben az elvarázsolt erdőben a kifutó is elvarázsolt, nem a közönség közé, hanem az égbe vezet. Az összesen 30 méter hosszú lépcsőrendszer lehetővé teszi a szereplők számára, hogy a színpad két vége között mozogjanak, és akár az eget is megérintsék közben.

Az őrhely
A kifutó végén, a közönség felett található őrhely a díszlet központja. Egyrészt átjáró a külvilágba, másrészt akár menedékként is szolgálhat az erdő lakóinak ez a 7 négyzetméteres emelvény.

A Varekai elvarázsolt világa május 12. és 14. között lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.

A nemrégiben nyitott 5. előadásra jegyek kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában. Az eredetileg meghirdetett 4 budapesti showra belépők már csak korlátozott számban elérhetők.

Show fotók: Kálló Péter

Címkék: cirkusz, cirque du soleil varekai, artista, sportaréna, jegy

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (0)

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.