Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 19., szombat. Huba napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Belföld

A SZERELEM ÁBÉCÉJE... 26. rész

Nagyné Kiss Dóra

2017 március 7., kedd 08:13

A szerelem szimbolikusan olyan, mint egy értékes és csodálatos műkincs, műtárgy, amire rátalálnak, vagy pedig visszaszereznek, mert egyszer elvették, tőlünk. Mindenesetre nagy lelki, mentális- és FIZIKAI munka egy szerelmet, mint műkincset FÉNYESRE áttörölni, mivel a saját és a kedvesünk érzései is hordozza a már átélt szerelmes érzéseknek, akár a csalódottságoknak is a sötét lelki lenyomatainak a pulzálásait. De, ki tudja, hogy a szerelmes érzések, merre jártak és kikkel?

A műkincseket sokszor a tenger mélyéről hozzák FEL, amik gondos tisztítást követel meg, amik között csempész műkincsek is lehetnek. A szerelemben ügyelni kell arra, hogy milyen érzéseket szeretnének becsempészni a szívünkbe vagy kilopni, kicsempészni a szívünkből!- a FELLENGZŐS, a megjátszós és a FÉLREVEZETŐS próbálkozásaiban, amit az illető sikerrel szeretne véghezvinni...

A FRISSEN jött szerelem szorosan a markában tartja az embernek a gondolati- és az érzésvilágát a tüzesen lángoló és a tündöklően FÉNYLŐ érzéseiben, ami egy szépséges és új műkincshez hasonló, amiről az ember csak nehezen tudja levenni a szemét. A szerelmet, ha nem tisztogatják, ha nem FÉNYESÍTGETIK, akkor porossá, piszkossá válik és elveszti az értékét is, ami akkor FORDUL elő, amikor FÉLREÉRTÉSEK vannak a pár között, azoknak a durva FELLÉPÉSEKNEK a következményei által bizony FELMÉRGESÍTIK egymást és így FELMOSÓ rongyot csinálnak az egymás lelkéből és a szerelemből is.

Az együtt küszködő pár végül is levetették és eldobták magunkról a szerelmet úgy, mint egy nehéz és elnyűtt FELSŐKABÁTOT és szimbolikusan bedobták a tenger mély sötétjébe. A lélek megkönnyebbül és FELSZABADUL, ha a sok bajjal járó szerelmet teljesen megszüntetik és FELSZÁMOLJÁK. A szerelemben nem lehet állandóan FÉLSZEGEN FÉLVE és FÉLSZEMŰEN, vagyis egyik szemünkre behunyva járni, sem pedig FELSZÍNESEN FENNTARTANI és úgy tovább vinni egy párkapcsolatot!- mivel káros hatással van a szerelemre és az emberi lélekre is. A szerelmes érzéseinket is vizsgálni kell az önkontrollunkban és hozzáértően!- mint ahogy egy műtárgyat is pontosan és alaposan átvizsgál a múzeumigazgató és a művészettörténész.

A szerelemben sokan pazarul és remekül FELTALÁLJÁK magukat és vannak, akik nem, a mások által FÉLRENEVELŐS és FÉLREVEZETŐS magatartásaik miatt. Van olyan típusú szerelmes, aki anyagilag is mindent FELTESZ egy lapra a szerelemért a hiszékenységében, amihez FELTŰRI még az inge ujját is a FELTÖREKVŐ érzéseiben, ami aztán őszinte viszonzásra nem talál. Az ilyen karakter elég FELELŐTLEN és FELÜLETESEN viselkedő személyiség, amire aztán, ha rájön és rádöbben arra, hogy jól becsapták, hogy milyen veszteségei lettek a szerelemben, a másik FÉLNEK az érdek kihasználásai miatt, azon már nem lehet FELÜLKEREKEDNI, mivel a kapcsolatban FÉLVÁLLRÓL kezelték és így elúszott a pénzével együtt a szerelem is...

Vannak, akik azt hiszik a szerelemben, hogy a FÉLVILÁG az övék, a benne lévő összes másik nemmel együtt és hódít, csábít állandóan az életének a számtalan és sokszínű szerelmi FELVONÁSAIBAN, amik mikor milyenre sikerülnek. Számtalan eset van a közösségi oldalakon, akik azzal töltik az idejüket, hogy naponta több százszor lájkolnak a másik nemre FIGYELMÉT FELHÍVÓAN, hogy: el ne FELEJTSÉK, azokat a szép és boldog perceket, amiket együtt töltöttek el, azokon a FELEJTHETETLEN titkos randevúkon!

Van, aki fémeket, bélyegeket és van, aki az ellenkező nemet gyűjti szorgalmasan maga köré az állandóan FENNÁLLÓ és a FÖLÉNYES nyalkaságában, a jampecségében, a FENNHÉJÁZÓSÁGÁBAN, az orra FENNHORDÁSÁBAN, a nyegle bájgúnárságában, a léhaságában, akit FICSÚRNAK is nevezhetnénk az össze-vissza kicsapongó magatartásában, amiket nyíltan FEL is vállal minden szemrebbenés és szégyen nélkül. De, vajon milyen szerelmi vágykeltő meglepetés bulikat tart a skype-on és a chaten csábítás képen, a másik nem részére?- ami a majomkodásának a zárt színterei, amit már ténylegesen nevezhetnénk: "AZ UGRÁLÓ MAJMOK BONYOLULT VILÁGÁNAK és GYÜLEKEZŐJÉNEK..."

A szerelem az embert különlegessé, FANTASZTIKUSAN sajátossá és egyedivé varázsolja át, amikben a saját és a párja tudását, a butaságát vagy a jómódra éhesek a másik pénzét birtokolja. Van úgy, hogy erősen kiéleződnek a párok között a konfliktusok a legszélsőségesebb viselkedéseikben, mivel nem egyformák a szellemi- és a lelki képességük, amikor már a késő bánat kellős közepébe találják magukat, amik már nem az egymás elfogadásairól, hanem a megvetésekről, a megbántásokról és a sértegetésekről szólnak. Az ilyen típusú kapcsolatban, mikor milyen vörös és fekete FOLTOS színjátszós szerepet játszik a pár, amit hosszútávon nem igazán lehet FENNTARTANI, mivel a tiszta és a szikrázóan FÉNYLŐ szeretet érzések hiányoznak belőle...

A szerelem a szeretet érzéssel együtt: számtalan aranyló FÉNYFORRÁS, FÉNYHULLÁM, FÉNYNYALÁB, FÉNYREZGÉS és FÉNYSUGÁR, amikben FÉNYŰZÉSES boldog lelki életet lehet élni. De, ezeket a FÉNYT adó lelki impulzusokat, vibrációkat ki is lehet űzni a szerelemből, ha a nő nem nőiesen és a FÉRFI pedig nem FÉRFIASAN viselkedik.

A szerelemben benne vannak a szenvedélyesen FERGETEGES érzések is és sokszor rekord számban és mennyiségben, amikre, ha nem vigyázunk, akkor FERTELMESSÉ és elviselhetetlenné is válhat, ha nem az első, hanem a másodrangú személyek egymásnak a kapcsolatban, amit már elég nehezen lehet helyre hozni, ami már gondolkozási, és érzelmi átmosásra és FERTŐTLENÍTÉSRE szorul. A szerelembe is sok oda nem való és oda nem illő érzéseket FESTENEK az emberek és sokszor az egymás bántására, sértésére és megalázására, amikre soha nem kimosható érzelmi-lelki FESTÉKEKET használnak.

A szerelem a boldogságnak a meghitt FÉSZKE, de lehet belőle csinálni kígyó FÉSZKET is, ha nem megfelelő viszonyok között működtetjük, amikor is a kapcsolat tele van FELTURBÓZOTT veszekedési viharos, érzelmi mennydörgésekkel. A szerelem FÉSZEKRAKÁSÁHOZ lelki és mentális művészetre is szükség van, hogy ne érezzük magunkat FESZÉLYEZVE!- ami FESZÜLTTÉ teszi a kapcsolatot, ami aztán nem egy boldogságos lelki FIÁKERES sétakocsikázás. A gyakori nem egyetértésben a kapcsolat egyre csak FICAMODIK és benne a lélek is, ami már sokaknál kétoldali sántítást, jobbra és balra bicegést hoz létre, ami a nem meggondolt, a nem megfontolt: TYÚKAGYÚ gondolkozásnak is mondhatunk...

A kölcsönös összeszokottságban és a szeretetben való megértésben, ha az együtt élő pár kedvesen FIGYELMESEK FILIGRÁN módon egymáshoz és nem pedig lustán FIGYELMETLENEK, akkor remekül kamatoznak a szerelmes érzések, amik által nem lehet a szerelembe találni még egy FIKARCNYI hibát sem.

Ki, hogy nyergeli meg a szerelmet és benne az érzéseket?- van, aki renyhén és bután olyan TÖKFILKÓ módjára és FILLÉRESKEDIK az érzéseivel. De, van, aki izgalmasan és érzékiesen egyengeti a szerelmet, ami tele van bőséges és jó minőségű érzelmekkel. A szerelemben van, aki árnyékban jár, és van, aki csillogós FÉNYBEN, amik attól FÜGGNEK, hogy ki, hogyan pergeti az életének a szerelemről szóló FILMJÉT?- amiben könnyen előfordulhat rövid vagy hosszabb FILMSZAKADÁS is, amit már nehezen lehet helyrehozni, ami a szerelem befejezését, vagyis a FINÁLÉJÁT jelenti...

Nagyon szépen köszönöm Minden Kedves- és Szeretett Olvasónak a megtisztelő FIGYELMÉT!
MINDEN JOG FENNTARTVA!

Nagyné Kiss Dóra
Író - Újságíró - Tudósító - Pszichoterapeuta
Mátészalka

Címkék: béke, hit, isten, szerelem, lélek, szeretet, kapcsolat, párkapcsolat

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (2)

#2 Ibolya 2017-03-14 13:35:27

Kedves Dórika..! - Gratulálok az írásodhoz..

#1 Zoltán 2017-03-07 19:25:27

Meglepő, hogy már sokan lájkolták, de véleménye senkinek sincs! Pedig az írások általában megérdemelnék a véleménynyilvánításokat is !

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.