Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 19., szombat. Huba napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Belföld

A SZERELEM ÁBÉCÉJE... 17. rész

Nagyné Kiss Dóra

2017 február 15., szerda 10:49

A szerelemről alkotott mentális és lelki kép van, akinek szikrázóan színaranyban fénylő, színesen virágos és van, akinek színtelen és ELMOSÓDOTT vagy már kimosódott az EMLÉKEIBŐL. Ez a csodás ÉRZELMI kép sokaknak fokozatosan, zavarosan, nehezen vagy sehogy sem áll össze. A szerelemnek átformáló és átalakító EREJE van pozitív vagy negatív irányba, ami attól függ, hogy: mi történt vele a szerelemben, hogy boldog vagy boldogtalan volt- e benne?

A szerelem olyan, mint a szerencsejáték, ami rizikó és kockázatos: hogy: nyerek, vagy nem nyerek? A szerelemnek nincs lázmérője, pedig jó volna, ha lenne, hogy az ember szerelmes érzéseinek az ÉGŐ forróságát és a lázas állapotát meg lehetne mérni! Beleszeretni valakibe EGYÉNI, sajátos, diszkrét és bájosan felemelő, a mennyei érzéseknek a különféle összessége...

Van, aki így vall a szerelemről, hogy: ELVAGYOK EGYMAGAMBAN szerelem nélkül is, mivel már sokat csalódtam a szerelemben, mert a párom olyan mocskos volt, hogy: két vagy több kapura is játszott, amik lelkileg számtalan és fájdalmas könnygáz fúvásokkal ÉRT fel. Inkább, így keresek magamnak hasznos ELFOGLALTSÁGOKAT, mintsem, hogy vak randevúkra járjak ismerkedés céljából és ELŐRE pedig nem lehet tudni, hogy, kivel is fog találkozni az ember?- ami egy nagy rejtély!

Az illető mindezeket tudatosan, jól és megfontoltan kigondolta és vállalta, hogy inkább EGYEDÜL ÉL, mivel ritka az, hogy a szerelemben összejöjjenek a jó minőségű, az ÉRTÉKES és a hosszan tartóan megmaradó érzések. Az illetőnek vannak ELVEI, ELVÁRÁSAI és ÉLETTAPASZTALATAI a szerelemben, hogy olyan társat nehéz találni, aki a legfontosabbat, a hűséget is betartja, aki EGYBEN szeretetben, ELVBEN, nézetben és szexben is megfelelő társ lenne. Továbbá nehéz, neki olyan társat találni, akivel EGYEZŐEK a tekintélye, nézete, a tanultsága, a szokásai, ízlés- és érzelmi lelkivilága, intellektusa és, akinek a mániáit is el kell tűrnie, ami nem ELHANYAGOLHATÓ és nem is ELHALLGATHATÓ. Szóval nehéz összeegyeztetni magát valakivel, hogy EGYMÁSHOZ hasonlóak és összeillőek is legyenek. Így nem kötelezi el magát, senkivel sem EGYENLŐRE: a nagyfokú szerelemi csalódottságában...

A szerelemi párkapcsolatban is ELVÉTNEK sok hibát és számtalan baklövéseket követnek el, amiknek ihatják közösen, a zavarosan piszkos levét, amik után a pár között ELÉG heves és hosszan tartó viták folynak. De, az EGYEDÜLÁLLÓSÁGBAN a hibáinkat, csak magukkal beszéljük meg, magunknak nézzük el, magunknak bocsájtjuk meg, magunknak is javítjuk ki. Így az ELVÉTETT hibákért, csak önmagunkat okolhatjuk és nem mást, hogy a hibáimért, Te vagy a felelős!- mert felidegesítettél és, Te miattad hibáztam! Aki EGYEDÜL Él, azt nincs, aki kritizálja, irritálja, bántogassa, sértegesse, megalázza, és folyton EMLEGESSE- és EMLÉKEZTESSE úton-útfélen az ELKÖVETETT hibáira. Az ÉLETREVALÓ- és a talpra ESETT EGYEDÜLÁLLÓ, az képletesen magának foltozgatja és varrja késszé, vagyis javítja ki a helyes önértékelésében és önbizalmában a hibáit.

Van, akit EGYELŐRE vagy hosszútávon sem ÉRDEKLI a párkeresés ténye és így ELZÁRKÓZIK tudatos tudatosságában az ismerkedéstől, amiből ESETLEG talán egy komoly párkapcsolat is kialakulhatna? A szerelemben is nagyon fontos az EMBERISMERETNEK az ELSAJÁTÍTÁSA, amihez rá- és megérzés és ÉLETTAPASZTALAT szükséges, mivel sokféle EMBERTÍPUS van, akiket nehéz kiismerni és orientálódni hozzájuk.

Van, akit a párkapcsolatban egy tehetségtelen, alávaló, semmire kelő, ELVTELEN, emberi morál- és intellektus-intelligencia hiányos, képzetlen, alkoholista ELVETEMÜLT, agresszív emberrel hozza össze a Sors és nem pedig egy tehetséges, komoly gondolkozású, igyekvő, tekintélyes, intelligens, tanult és ÉLVONALBELI emberrel. ELŐFORDUL, hogy sokan beleválasztanak a párkiválasztásban és van, akinek sikerül és van, akinek nem. Mindkét ESETBEN mások is odafigyelnek a pár kapcsolatára a csodálkozó tekintetű irigységükben, ha a pár felhőtlen megértésben boldog, viszont pedig, ha nem boldogok EGYÜTT, akkor a kárörvendő rosszindulatúságukban ELÁLL- és ELGÖRBÜL a szemük- és a szájuk is...

A szerelem szimbolikusan olyan, mint egy EMELETES ÉPÜLET, amire bármikor ráépíteni is lehet, ha a ház statikailag bírja vagy éppen le is lehet róla bontani az EMELETET. Házat mindig, úgy építenek, hogy téglát téglára, vagyis egyik téglát a másikra rakják. A szerelemben is úgy kellene ÉLNI, hogy az egyik szebb érzésre, a másik még szebb érzést rakjuk és nem a rossz érzésre a még rosszabbat!

Van úgy, hogy egy kapcsolat teljesen keserűvé és savanyúvá, ÉMELYGŐSSÉ, ÉLVEZHETETLENNÉ válik, mivel ÉMELYGŐSEN ÉMELYÍTETTÉK meg, amik miatt az érzéseket sem lehet megemészteni, ami pedig EMÉSZTHETETLEN az ember számára, az károssá válik az egész emberi szervezetre. Így aztán, az ilyen ELRONTOTT, rosszízű kapcsolatot EGYÁLTALÁN nem lehet kiválónak, bűbájosnak, nagyszerűnek és tündöklően boldognak mondani.

A szerelemben van, aki az ÉLETÉNEK a vége felé belehúz és szégyentelenül nyomul ELŐRE, a másik nem felé úgy, mint, aki be van állandóan sózva. A személyiség zavarában az illemmel és a családi tekintéllyel sem törődve azt, hiszi magáról, hogy kisdiák és olyan kombináltan- DIÁKOS - szerelemre- vágyik, de közben ide-oda nyafogós és ízléstelenül, nyálasan csöpögős úgy, mint egy kiscsoportos óvodás a csábítós udvarlásaiban. Most pedig már idősödő fejjel a szerelemben szeretne EMINENS tanuló lenni, de még annak ELLENÉRE is, hogy sokszor megbukott a szerelemben, amiket nem igen szívesen írna be, az ÉLETÉNEK az EMLÉKKÖNYVÉBE.

A szerelem nem az EMBERNEK a lábméretétől függ, hogy a nagylábon járó ember nagyon tud szeretni vagy a kislábon járó ember, csak kissé tud szeretni. Mindezek attól függnek, hogy: az ember milyen óvatosan, kedves finomsággal, szeretetteljesen és figyelmes szelídséggel lépkedve szedi a lábát a párja után vagy ÉPPENSÉGGEL, ha előtte megy? ÉRDEKES és, ami a lényeg, hogy kis lábú ember is tud nagyokat rúgni a lélekbe és a nagy lábú ember pedig kicsikét a dühös rosszindulatúságaikban.

A vad vágyakkal teli szerelemben, az is megtörténik, hogy számtalan fájó lelkileg és szellemileg lehúzó göböket és csomókat veszünk át másoktól és tesznek ránk mások is szimbolikusan a szív, a lelki- és a tüdő CÉRNÁNKRA, amik, amúgy is ELÉG ÉRZÉKENYEK a megterhelésekre. Szokták az emberek mondani, hogy: nem bírom már CÉRNÁVAL, hogy kivagyok már teljesen! A lelket kínzó fájdalmak, a szomorúság, a csalódottság, a megalázottság, stb., ELSZORÍTJÁK és lesúlyozzák az emberi szerveket, mivel minden ÉRZELEM átfut teljesen az emberen, amik aztán betegségekben manifesztálódnak a test színpadán. Sokszor nem is gondolunk arra, hogy: mitől fulladunk annyira görcsösen és mitől is kaptunk tüdő EMBÓLIÁT?- azért, mert akinek lelkileg megterhelően nehéz ÉLETE van, amiket még, akár a túlfűtött szerelem stressz is okozhat, az még egy rendes levegőhöz sem tud jutni...

Nagyon szépen köszönöm Minden Kedves Olvasónak a megtisztelő figyelmét!
MINDEN JOG FENNTARTVA!

Nagyné Kiss Dóra
író - újságíró - tudósító - pszichoterapeuta
Mátészalka

Címkék: béke, hit, isten, szerelem, lélek, szeretet, kapcsolat, párkapcsolat

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (1)

#1 Zoltán 2017-02-15 20:44:22

Tetszenek az alliterációk!

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.