Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 19., szombat. Huba napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Belföld

A SZERELEM ÁBÉCÉJE... 15. rész

Nagyné Kiss Dóra

2017 február 13., hétfő 12:53

A bennünk lévő szerelem érzések, mindenre képesek! Mindennek ÁRA van, így a szerelemnek is, de áldozatok árán és által nem szabad megfizetni!- mert az áldozatvállalás ENYHÍTETLEN, kínos és szomorú fájdalom a léleknek. Ha áldozattá válunk és nemcsak a szerelemben, hanem az ÉLET más területein is, akkor nincs teljes emberi szabadságérzetünk, mivel - lenyesték - a lelki szárnyainkat...

Van, aki szimbolikusan nagy örömmel a szíve kiskertjébe szeretet- és szerelmes érzéseket gazdagon termő boldogságfákat ültet és türelemmel kivárja az ÉRZÉS gyümölcseinek az ÉDES ízű megéréseit és annak a leszüretelését. Van, aki a boldogtalanság, a szeretet- és a szerelem érzések nélküli SZÍV KISKERTJÉBEN lelkileg unottan és összeaszaltan él, mivel nem ültetett el a szívében boldogságot termő fákat.

A szerelemben is sok mindent ELODÁZUNK és ELTOLUNK az időben és a felmerült problémáknak a megoldásait későbbre hagyjuk, hogy: majd valamikor megoldjuk! A szerelemben ez a rosszul választott helyzetmegoldás egy nagyon lusta és nem rugalmas gondolkozásnak és érzéseknek az ide-oda ugrabugrálós, megbotlós, renyhén pattogós és nem lényegre koncentrált pingpong labda játéka...

A szerelemben, vajon kinek mire és kire indul meg az észjárását követően a lába? Egy kapcsolatban ELŐBB vagy utóbb, úgyis kibújik a szög a zsákból, mert minden sumákolásra EGYSZER fény derül!- ha tele van gyakori hazudozásokkal és titkosan lendületes vagy sántikálós- dadogós félrelépésekkel. Van, aki a lendületet adó szerelmet túl lendületesen, ellenőrizhetetlen és veszélyes elragadtatásokban és önkontroll nélkül éli meg, mivel az ÉRZÉS ENERGIÁIVAL túlpörgött és kontrollálatlan lelki, mentális és fizikai állapotba került. Az ilyen karakterű, lelkileg gyorsan- és magasan röpülő, szárnyaló és túl lelki lendületesen élő ember a komoly lelki szédelgéseiben, a párkapcsolatában szimbolikusan LEESIK a közös szerelem színpadjáról a mély és a szűk súgólyukba, ahol várja a segítő, a súgó vész helyzetekre szóló utasításokat, mivel a szerelemben szerelmet súgó végszavat vesztett lett...

Szimbolikusan a szerelemnek is van egy csodálatos lelki ünnepélyes ELŐADÓTERME, ahová be lehet ülni szeretet- és szerelem képzésekre, mert a szeretet- és a szerelem ÉRZÉSEKTŐL nincs ELŐBBRE való és ELŐBBRE vivő fontosság, amikben az EGYÜTTÉLÉS sokkal ÉLŐBBÉ, boldogabbá, harmonikusabbá, békésebbé és nyugodtabbá válik.

A felizzott szerelemnek a sziporkázóan fénylő szikráiban sajnos, hogy mégis ELŐFORDULNAK hiányzó ÉRZÉSLÁNCSZEMEK, amiket szeretet érzés hatékonyságával mindig pótolni kell, hogy összekapcsolt- és EGYBEFORRT legyen a pár részére a csodákat megélő szerelem!

A szerelem Istentől való, ami kegyes és ragyogó jutalom és ÉKES ajándék az emberi szívnek és a léleknek. Mindkettőt értékelni, becsülni, óvni és ügyelni kell rá és szeretettel telítetten, melegséggel tovább kell adni a kedvesünknek! A feltétel nélküli szeretet érzésekkel való mindennapi szelíd- és gyöngéd jutalmazás és ajándékozás a legfontosabb egy párkapcsolatban!- mivel összetartó erő van benne.

Az ostobaságot, a butaságot, ami olyan- KÖDTENGERES - a szerelemben sem lehet überelni!- főleg, ha lenézően, lekicsinylően, uralkodóan és fölényesen ÉRDEKBŐL kihasználnak bennünket számtalan lelki terror kíséretében, amiket nem szabad eltűrni, mivel Istennek Mindnyájan értékes gyermekei vagyunk. A szerelemben is az ELŐÉRZETEKRE, a rá- és a megérzésekre, a belső-lelki sugallatokra és a bennünk lévő veszélyt jelző, túlélő vészcsengőre mindig oda kell figyelni!

A szerelem, hogy sokáig működőképes legyen, annak sok ELŐFELTÉTELE van, amikben megfelelő EGYÜTTMŰKÖDŐ ELŐIRÁNYZATOKNAK kell lennie a közösen viselt ÉLETCÉLOKNAK a megvalósításai ÉRDEKÉBEN, amikben fontos a pontosan lefektetett ELŐTERVEZET, amit szimbolikusan, úgy kell megcsinálni vagyis, úgy kell megfesteni az életünk vásznára!- ahogy a jó festő viszi fel EGYENLETESEN a festővászonra a szép, a tündöklően fénylő színeket és a különböző formákat. Tudni kell nem mulandó, szépséges, örök életű lelki- és szívszerelmet is megtervezni, vagyis festeni a szerelemnek a gyönyörűséges momentumaiban és nemcsak az EGYÜTTÉLÉSNEK a kezdeti ELŐ IDŐSZAKÁBAN!

A szerelemben megtörténik az is, hogy az ember már az ELEJÉN bizalommal, őszintén és kedvesen ELŐLEGEZI meg az érzéseit a másik fél felé, mivel a példamutatásban való ELÖLJÁRÁS fontos a számára. De, azért, ne vigyük túlzásba az ELŐLEGKÉNT adott őszinte érzéseinket, mivel arról meg is kell győződni, hogy: az illető megérdemli- e? Nagyon illetlenség, elriasztó, ízléstelen és visszataszító magatartás a szerelem ELEJÉN túlzott fellángolással, olyan le igázóan, rátelepedően és rámenősen udvarolva ELŐNYOMULNI!

Van, aki már ELŐREBOCSÁJTJA a szerelemmel kapcsolatos nézeteit, elgondolásait és nem titkolja el, mert nem szeret zsákba macskát árulni, mivel szeret nyílt lapokkal játszani a kapcsolatuknak az ELŐREHALADÁSÁNAK az érdekében. ELŐFORDUL, hogy a kapcsolatban a bajok, a problémák/ a sértegetések, a bántások/, amik már összegyűltek jó ELŐREHALADOTT állapotban vannak, amiket nem lehet dicsérni, sem pedig földig ÉRŐEN, földi hajlóan, mély ELŐREHAJLÁSOKBAN díjazni.

A szerelemben is fontos az ELŐRELÁTÁS, mivel ha odafigyelünk, akkor egy kapcsolatnak meg van az ELŐRELÁTHATÓSÁGA is, hogy: esetleg meddig tart, hogy életképes- e vagy sem? Az ELŐRELÁTÁSNAK a hiányában sokan csalódottá válnak a szerelemben. Lehet tippelni, totózni, betájolni és saccolni a szerelemben, hogy vajon meddig is fog tartani?- ami csak két emberen múlik. De, azt úgy kell tenni, hogy, az a rá- és megérzés: profi módon, telitalálatos is legyen!

Vannak, akik szeretnek a szerelemben is ÉLŐSDI módon, durván, életenergiát elszívva ÉLŐSKÖDNI a másik felett, amiket már a kapcsolat ELEJÉN ÉSZRE kell venni, hogy az összeköltözés, ne jöjjön létre!- mert könnyen lehet belőle visszaköltözés is. A szerelemben benne van nemcsak a testi, hanem a lelki ELPÁHOLÁSOKNAK- és ELPÜFÖLÉSEKNEK a szomorú és a fájó élethelyzetei is, amik által meg sérül, a lélek működése és lassan-lassan a fájdalmakban ELNYÜVIK- és ELRONGYOLÓDIK az embernek az EGÉSZ lelkivilága, a lelki rendszere is.

Az EMBERI lét, halál az ÉLETBEN. Vannak, akik halálosan szerelmesek tudnak lenni és közben azt ÉRZI, hogy a párjáért még meg is tudna halni. A szerelem van, akinél hosszú, vagy rövid érzelmi küzdelem, ami harc az ÉLET ELLEN, vagy pedig mellette. A párunkért is sokat harcolunk, hogy: senki el ne vegye, hogy el ne szeresse senki, tőlünk. A szerelem lehet szerencse is a brillen csillogós élet érzeteivel, de lehet balszerencse is a csalódottságnak az érzés viharaival együtt.

A szerelemben nem midig vannak ELÉG, jó minőségű és ÉRTÉKELHETŐ érzések, főleg, ha nem akarja, vagy nem tudja kimutatni az ember a gyengesége, a visszahúzódottsága és a bátortalansága miatt és az ilyen szerelemből már nem is lehet soha gyönyörűséges és legendás szerelmi történet...

Nagyon szépen köszönöm Minden Kedves- és Szeretett Olvasómnak a megtisztelő figyelmét!
MINDEN JOG FENNTARTVA!

Nagyné Kiss Dóra
író - újságíró - tudósító - pszichoterapeuta
Mátészalka

Címkék: béke, hit, isten, szerelem, lélek, szeretet, kapcsolat, párkapcsolat

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (0)

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.