Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 19., szombat. Huba napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Belföld

A KÍVÁNCSI ÉJI SZÉL: ÚTRA KÉL...

bulváros.hu

2015 április 19., vasárnap 08:10

Az új életet hozó, szeszélyes tavasz szépen és szorgalmasan varrja a sokszínű színskálás, virágmintás ruháit az isteni szeretet fénylő fókuszában, amire az álmos Hold is jobban kitárja nagy szemeit, amit még szájtátva csodál a mindig úton lévő KÍVÁNCSI ÉJI SZÉL is.

Örömmel kezdem el az írásomat az indigókék éjnek a csillagokkal telt aranyán, a szeretetemnek a tündöklően sugárzó pulzálásán. Ringok a gondolataimnak a vágyálmán, amivel tele van a szobám. Közben a KÍVÁNCSI ÉJI SZÉL huncutul kacsingat rám, de, hogy ám!- amivel boldogan röpteti lelkemet a finom karján. Mindezt teszi a szél: ez évnek áprilisán, az időnek az örömteli óráján, a szeretetnek a ragyogó dalán, ami szépen virágzik minden fán.

Így gondolkozok és érzek a hozzám szóló Istennek a szelíd, halk hangján, az Ő szeretetének a csillogó sugarán, a virágos illatán és a féltő gondoskodásán.

Szeretek szép dolgokról, főleg az isteni szeretetről írni, amiben, mint virág akarok kinyílni és virítva illatozni. A szeretetet nem kell magunktól megtagadni, elhessegetni, hanem azt tudni kell értékelni és megbecsülni! Benne fényleni, forrón pezsdülni és vidáman örvendezni! Szeretetben jó elcsendesedni, amit sok embernek kell átadni!

Felemelő érzés szeretetben az Isten Örök Rendje alatt imádkozni,
az áldó tekintete alatt őszinte szavakat Hozzá suttogni és az Ő szent nevét dicsérni, dicsőíteni. Minden embernek meg kellene tanulni: egymást őszinte szívből szeretni, élő, igaz és töretlen hitre jutni, szép református zsoltárokat énekelni és így testvérként összetartozni, amiben a KÍVÁNCSI ÉJI SZÉL is még vígabban útra kelne szokása szerint kíváncsiskodni...

Vajon, mire kíváncsi az útra kelő, éji szél? Nem is gondolná, azt az ember!- hogy szerelmes párokat keres, amit megsúgott nekem, mivel kedves vendége voltam a szikrázó fényű- csillagmezők - alatt a kissé elpiruló, lelkesen szeretetet duruzsoló, finoman fújdogáló szélnek.

Vannak-e olyan szerelmes párok, akik egymást őszintén és igaz szívből szeretik?- ami nagyon is érdekelte a szárnyait nagyra kibontó, kitáró szelet és gondolta kíváncsiságában, hogy alaposan körül néz a világban, még a szépséges látványt nyújtó, bíborvörös hajnal hasadása előtt...

Vajon vannak-e, akik az egymás szívdobbanásain, lelki boldog impulzusain együtt mosolyognak a feltétel nélküli szeretetüknek az egymás felé bizalmas és odaadó kitárásaiban?- amikben az egymásra figyelő szemük, a szerelemtől forró ajkuk és a finoman ölelő két szeretetet nyújtó és ölelő karjuk mindig egymásra talál.

De, nemcsak az éjszakáknak a fekete szempilláinak a sűrű csapkodásai alatt szeretik egymást, amikor beindulnak a szenvedélyes testi vágyaikban az illatosan csábító kémiai anyagok / a feromonok /, amik csak úgy szaporodva futkosnak az emberben.

Hanem a napnak minden szakában kölcsönösen tisztelve, megbecsülve, ékes, díszes, értékes, kincses érzésű összetartó kapocsban és fehér, pille puha lélekkel szeretik egymást. Továbbá: akiknek az odaadó, az egymást segítő, az egymásnak megbocsátó, tiszta érzésű szeretetben megbecsülően, vidám boldogságban pajkosan a szemük fénye összevillannak, olyan daloló vágyban és fehéren igazgyöngyként csillognak az egymás lelki ruháján.

A KÍVÁNCSI ÉJI SZÉL szétnézett alaposan a felderítő útján és minden résbe-zugba belefújt és bevilágított a Hold sugarainak a segítségével ezen az éjszakán. Az eső felhőket hozó és hajtó szél megdöbbenve csodálkozott el, azon a kutatási eredményén, amivel nem volt elégedett, mivel a szerelemnek a fűtő borzolásai meg voltak, de mellettük nem voltak, nem kísérték a testi vágyakat a szeretetnek a rezgései. A szívek szeretet nélkül dobogtak unottan és kiégetten egymás mellett...

A szél próbálta a szeretet fuvallataival szeretetben ringatni és hintáztatni a párokat, de sajnos, hogy kudarcot vallott, mivel nem voltak befogadóak a szeretetre, pedig billegően járta a szeretet bokázó táncát is rezgően zengő pendüléssel, az égi szeretet csatornáinak a megnyílásaiban...

A KÍVÁNCSI ÉJI SZÉL a szeretet útján, annak a csodás délibábján mindig elmer indulni és útra mer kelni, hogy: szeretet szemlét tartson a világba. De útközben sokszor megered az erősen tomboló nyelve, mert görcs van a nyakán és az arcmimikáján a megtapasztalt szeretetlenségnek az éles és karcolós üveg darabjaitól. Így sajnos sántikálva gyakran megbotlik, libabőrössé válik, dühében harapdálja az ajkait és fájdalmaiban hosszú sírásba kezd...

Az embereknek szeretetben is össze kellene tartozni, mint ahogy: a BORSÓ- és a HÉJA összetartozik és nemcsak testi vágyban! Élhetnének az emberek szeretet párkapcsolatban, számtalan csilingelő, édes szeretet szavakban, mint boldogan turbékoló gerlepár. A szeretet vibrációi egyből eltalálja a szívünk, a lelkünk közepét és ezek az érzések dallamokkal töltik be és vidáman úsztatják a boldogságunk hajóját, aminek hajókürtjeik is vannak, amire oda kell figyelni, hogy a szeretetlenségtől ne szólaljanak meg!

Az embernek szeretetben is türelmesnek kell lennie!- mint a fák zöld ágai a szélvert szélben. Szeretetben felébredni reggel az hatalmas boldogságérzés, ami az egész testet átjárja, elárassza, és szinte átmosva átússza azt, mint a selymes napsugarak a tenger vízét, amik aztán leheverednek a finom homokos partra, sok mindenre ráhajolva kérdőszócskát és kérdőjelet elhagyva...

Isten az emberi lelkeket nem szeretet elhárítónak küldte le a Földre! A szeretet rezgései átmennek még a kulcstalan, rozsdás ajtón is! Sajnos, hogy sok ember csak a hasa szerint él és nem a szíve szerint és, amikor jól lakott, akkor a hasát simogatja és nem a másik embert a szeretetével. Az tény, hogy az étkezések után nyugodtabbak vagyunk, és nem vagyunk harapós és irigy kedvünkben. De, arra nem gondol az ember, hogy: a lelke is éhes lehet?- még pedig a szeretetre, azt is jól kell tartani szeretettel! Sok ember túrórúdit fal a szeretet helyett.

A KÍVÁCSI ÉJI SZÉL megvárta az ablakom alatt, hogy befejezzem az írásomat, de közben begyantázta a szeretet vonóját, hogy majd a pihenője után ismét elinduljon, az érző reggeli kikeletnek a csodás színözönében, hogy: szeretet dallamokat játsszon az egész világnak. A meghitt szeretetvendégségünk után érzékeny búcsút intettünk egymásnak a széllel, ami óvatosan behúzta fáradt, nagy szárnyait és megpihent a magas Kárpátoknak a hófödte alján...
AZ ÍRÁS VÉDVE VAN!

Nagyné Kiss Dóra- újságíró - Mátészalka

Címkék: szél, időjárás, szerelem, szeretet, tavasz

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (4)

#4 zoltán 2017-04-19 08:56:10

Úgy legyen !

#3 szellőcske 2015-04-23 12:11:28

A szerelem viharos szele egyszer csak elmúlik.

#2 József 2015-04-21 18:49:08

Szépen felépített írás. Lehet belőle sokat tanulni.

#1 Simon Ottóné 2015-04-19 12:33:53

Sok ember szívében sajnos, hogy a szeretetlenségnek a zord szele fúj.Tartalmas-csodaszép- hittel teli írás. Gratulálok hozzá Kedves Dóra!

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.